Groen is mooi, groen is fris. Ook groen op uw kantoor? Dat kan zeker. Denk aan:

  • > bomen
  • > kerstbomen
  • > planten
  • > hagen
  • > versieringen

Specialisten zetten graag echte of kunstbomen bij u op kantoor voor een mooie ambiance.

Sierbomen voor kantoor?

Zoeken:

Vragen?

Stuur ons een mail! Dat kan naar:

info@natuurlijkgroen.nl

Bomen rooien

De groene beplanting van een gemeente is van het grootste belang voor het woongenot. Bomen vormen een heel belangrijk deel van het straatbeeld, en dat heeft zo zijn reden. Bomen zuiveren namelijk de lucht, wat in een buurt waar veel auto’s rijden van het grootste belang is. Gemeenten houden echter goed in de gaten of bomen nog steeds gezond zijn. Ook worden er vaak kerstbomen geplaatst welke nog ‘in leven’ zijn. Deze worden dan zogenaamd ‘gerooid‘ met wortel en al.

Maar door het feit dat bomen ziekten kunnen oplopen of doordat er bijvoorbeeld de bliksem in slaat kunnen zij hun functie verliezen. Sterker nog: een boom die op instorten staat kan een gevaar opleveren. Ook zijn er ongediertesoorten zoals de eikenprocessierups die voor een hoop overlast zorgt. Bomen worden op deze manier een bron van ongemak die moet worden verwijderd wanneer het ongedierte zich niet laat verdelgen. Kerstbomen die op kantoor geplaatst worden zijn daarom vaak van PVC zodat er geen ongedierte in kan leven. Deze kunnen natuurlijk nog wel binnen glippen maar niet van de kerstboom ‘eten’.

Boom planten en kerstboom plaatsen in een gemeente

De ambtenaar die gaat over de ruimtelijke ordening en het groenonderhoud zal zich goed laten informeren over de staat van de bomen in de gemeente. Wanneer deze staat niet meer goed is zal de gemeente een kapvergunning afgeven waarmee de boom kan worden gerooid. Er wordt echter altijd gekeken naar de functie van een boom. Verliest de buurt een belangrijke boom door het rooien en gaat de luchtkwaliteit achteruit, dan wordt er altijd overgegaan tot het bij planten van nieuwe gezonde bomen. Bomen rooien zal dus niet zomaar zonder vervolg gebeuren.

Wat er met gerooide bomen gebeuren

Een boom die is gerooid zal niet eindeloos langs de weg blijven liggen. Vaak wordt er een bedrijf ingeschakeld wat de gerooide boom ophaalt om deze vervolgens te verwerken. De boom zal bijvoorbeeld worden vermalen en van het materiaal wat hierbij vrijkomt wordt een verende ondergrond voor een gemeentelijke speeltuin gemaakt. Zo is er een kringloop; de boom begint in de vorm van een kindvriendelijke speelondergrond aan een nieuw leven.

Meer hierover op Bomenrooien-Info.nl